Adóügyi információcsere megállapodást kötött Magyarország és az Egyesült Államok csütörtökön, a dokumentumot Varga Mihály pénzügyminiszter és David B. Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a megállapodás a jövőben hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a nemzetközi adókikerüléssel szemben, valamint elősegíti, hogy a multinacionális vállalatok is maradéktalanul megfizessék az adott államot megillető közterheket.

A megbeszélésen a pénzügyminiszter elmondta: a két ország kormánya egyetért abban, hogy a nemzetközi adókikerüléssel és a terrorcselekmények nemzetközi finanszírozásával szemben hatékonyabb fellépésre van szükség.

Varga Mihály a megbeszélésen felvetette, hogy az utóbbi években egyre több magyar innovatív kis- és közepes vállalkozás, valamint startup kíván az amerikai piacra lépni. A kereskedői és beruházói vízumok biztosítása Magyarország számára rendkívül fontos lenne, mivel ez tovább erősítené a kétoldalú üzleti kapcsolatokat.

(Forrás: Pénzügyminisztérium)