A Viber üzenetküldő applikáció legújabb frissítése lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy telefonszámaikat megváltoztathassák anélkül, hogy csevegési előzményeiket, letöltött matricacsomagjaikat vagy Viber Out egyenlegüket elveszítenék.

Újabb frissítés érhető el a világ egyik vezető üzenetküldő applikációjához, a Viberhez, amelynek telepítése után a felhasználók megváltoztathatják telefonszámukat, valamint beállíthatják elsődleges mobileszközüket, mindezt bármilyen adatvesztés veszélye nélkül. A Viber felismeri, ha egy új SIM-kártyát helyeznek a készülékbe és kezdeményezi a szám megváltoztatását az alkalmazásban. Ezután csupán néhány egyszerű lépés összes Viber adatunk átmásolása az új számra – derül ki a Viber közleményéből.

Azoknak a felhasználóknak, akik készüléket és telefonszámot is cserélnek, de ugyanazon az operációs rendszeren futtatják az alkalmazást, csak a régi készülékükön kell elindítaniuk a telefonszám megváltoztatását, mielőtt behelyezik az új SIM kártyájukat új készülékükbe és aktiválják rajta a Vibert. Telefonszám-változás esetén a Viber automatikusan értesíti a felhasználó kapcsolatait, így ismerősei azonnal értesülhetnek új elérhetőségéről.

Napjainkban egyre gyakrabban előfordul, hogy valamilyen okból meg kell változtatnunk elérhetőségeinket. A Viber arra törekszik, hogy teljeskörű védelmet biztosítson a felhasználók csevegési előzményeinek és mentett tartalmainak számára, abban az esetben is, ha úgy döntenek, hogy telefonszámot vagy készüléket szeretnének cserélni – idézi a közlemény Djamel Agaoua vezérigazgatót.