A Würth Szereléstechnika Kft. és az EuroSkills Budapest 2018 szervezője, a Skillstar 2018 Nonprofit Kft. kedden aláírta a két cég által kötött szponzorációs szerződést. Ezzel a Würth a szeptemberben Budapesten megrendezendő EuroSkills – a fiatal szakemberek európai versenyének – szakma és esemény szponzora lett.

Idén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával Budapest ad otthont a kétévente megrendezett megméretésnek, mely a WordSkills, a „szakmák olimpiájának” is nevezett világversenyek európai változata. A rendezvényen 28 ország közel 600 versenyzője, előreláthatóan 40 különböző szakmában bizonyíthatja tudását, így a Würth számára kiváló lehetőség kínálkozik, hogy a szakemberképzést ily módon is támogassa. A szponzoráció keretében kínálatából termékeket és eszközöket biztosít a versenyre, emellett folyamatos innovációkkal segíti az egyes szakmák képzéseit.

A Würth az esemény szponzori támogatása mellett a villanyszerelő, a víz, gáz, fűtésszerelő, az épületasztalos vagy a bútorasztalos és nehézgép szerelő szakmák támogatója, stratégiai, valamint főszponzora.

A szakmák Európa-bajnokságának is nevezett EuroSkills versenyre való jelentkezést ebben az évben hatalmas hazai érdeklődés övezte, mivel a Közép-Kelet Európai országok közül elsőként Magyarország rendezi meg a szakmai versenyt, így a magyar versenyzők Budapesten mérhetik össze a nemzetközi mezőnnyel szakmai tudásukat és képességeiket. Az esemény jelentőségét növeli, hogy az EuroSkills idén ünnepli 10. évfordulóját.

„A termékgyártói oldalon tapasztalható innovációs trendek mellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni a fiatal generáció szakmai képzésére, fontos, hogy a fejlesztések és a képzés kéz a kézben járjon. Megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk ennek a rangos eseménynek ahol a jövő generációja találkozhat a jelenlegi szakmai kínálattal és igényekkel” – mondta Tari László, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezetője.