Könnyen megeshet, hogy a Wizz Air nem mindössze két napra helyezi át marosvásárhelyi járatait Kolozsvárra, mint ahogy a repülőtér vezetői közleményben tudatták, hanem sokkal hosszabb időre.

A vidrátszegi repülőtér kifutópályájának bizonyos paramétereiről kiderült, hogy jelentősen eltérnek a hivatalos dokumentumokban szereplőktől – írja a Krónika.

„Átmeneti üzemeltetési korlátozás miatt nem fogad és nem indít járatokat szerdán és csütörtökön a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtér” – közölte a Transilvania Nemzetközi Repülőtér.

A Marosvásárhelyre érkező és induló járatokat Kolozsvárra helyezték át. Az „üzemeltetési korlátozás” meglepő, hiszen egy hónappal korábban egy hétig javítás miatt lezárták a repteret.

A Wizz Air az érintett utasoknak az utolsó pillanatban felajánlotta, hogy válasszanak a repülőjegyek árának díjmentes visszatérítése, az utazás átütemezése és a kolozsvári kiindulási vagy érkezési pont használata között. Utóbbi esetben igénybe vehették és vehetik a Marosvásárhely és Kolozsvár közötti ingyenes transzfert.

Az utasok egy részét rendkívül felháborította az intézkedés és annak közlési módja. Elsősorban azt kifogásolták, hogy az utolsó percben értesítették őket, másrészt nekik sem magyarázta meg senki, milyen műszaki gondok adódtak Marosvásárhelyen.

Míg Marosvásárhelyen szinte teljes a hírzárlat, a kolozsvári repülőtéren rendkívül szívesen – és némi kárörömmel – nyilatkoznak a szomszédos megyében észlelt gondokról. David Ciceo igazgató szerint a vidrátszegi légikikötő a hamis adatok közlésére fizet rá.