A Waberer’s International Nyrt. felfüggesztette csütörtöki rendkívüli közgyűlését, amelynek napirendjén szerepelt a társaság visszaalakítása zártkörűvé.

A BÉT honlapján közzétett közgyűlési jegyzőkönyv szerint a felfüggesztett közgyűlést január 15-én folytatják.

A nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer’s részvényeit október 6-án vezették be a tőzsdére, a társaság ezt követően nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult. A részvényeivel azonban még nem kereskedtek, mivel a jogszabályok szerint ezt a bevezetéstől számított 90 napon belül külön kell kezdeményeznie a társaságnak. A vállalat nyilvános részvényértékesítést tervezett, ami után megkezdődhetett volna részvényeinek tőzsdei forgalmazása.

A társaság november 10-én közölte, hogy az igazgatóság áttekintette a részvénykibocsátására irányuló terveit és úgy döntött – a jelenlegi piaci körülményekre tekintettel – elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát. Ezután hívták össze a rendkívüli közgyűlést.

A jogszabály szerint amennyiben a kibocsátó részvényeit felveszik a tőzsdei terméklistára, de 90 napon belül nem kéri a tőzsdétől a kereskedés megkezdését, például mert nem sikerült a részvényértékesítés, vagy valamely kereskedés megkezdéséhez szükséges feltételt nem tudott teljesíteni, akkor az értékpapírokat a tőzsde törli a terméklistáról.