A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét.

A magyar versenyhatóság elnöke 2021-ben három évre ideiglenes tagja lett az irányító testületnek, azt követően, hogy az ICN 2021-es éves konferenciáját Magyarországon rendezték meg. Ez változott mostantól állandó tagsággá az ICN éves kongresszusán hozott döntés értelmében. A kelet-közép-európai régióból eddig még nem volt választott tagja az ICN irányító testületének.

Andreas Mundt, a Német Szövetségi Versenyhivatal és a Nemzetközi Versenyhálózat irányító testületének elnöke kiemelte: a választott tagság a GVH elmúlt években végzett munkájának az elismerése.

A GVH nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi együttműködésre, amelynek fókusza a tudásmegosztás, és munkájában a legjobb nemzetközi gyakorlatokat igyekszik alkalmazni – idézte a közlemény Rigó Csabát.

A tagsággal a GVH elnöke többek között olyan országok versenyhivatalainak vezetőivel ül egy asztalnál, mint az Egyesült Államok, Németország, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Japán és India.

(Forrás: MTI)