A Galápagos-szigetek lett idén a világ legszebb és legvonzóbb szigete a Travel + Leisure amerikai turisztikai magazin szerint.

A világ egyik vezető turisztikai szaklapja, a Travel + Leisure az olvasóit kérdezte, hogy melyik a világ legszebb szigete. Az első helyen a Galápagos-szigetek végzett, a másodikon Bali, míg a harmadikon a Maldív-szigetek. A magazin értékelései után általában már a következő szezonban számottevően megnő az érdeklődés, és turistahadak indulnak el a kiemelt helyekre.

Galápagos Dél-Amerika partjaitól ezer kilométerre fekszik, Ecuadorhoz tartozik. Természeti szépségei mellett főleg az óriás teknősöknek köszönheti népszerűségét.

Az állat- és környezetvédők évtizedek óta csatában állnak az ecuadori kormánnyal, amelynek évente több mint 500 millió dolláros bevétele származik a turizmusból.

Évente 160-200 ezer külföldi lepi el Galápagost, meglehetősen nagy kárt okozva, ráadásul az ellátásukra ideszállított élelmiszerekkel korábban nem ismert betegségeket is behurcoltak. Húsz év alatt több mint tízszeresére nőtt az idelátogatók száma, ezért a kormány folyamatos fejlesztéseket tervez – a szigeteken lakó és dolgozó 25 ezer helybéli nagy örömére.