A második világháború előtt épült, 32 mérföldnyi gibraltári alagút ma több mint 60 millió font értékű, a világ minden tájáról származó bornak ad otthont.

A 32 mérföld hosszú gibraltári sziklába vájt alagút és barlang, nem sokkal a második világháborút megelőzően épült, ám egészen mostanáig korlátozták az alagúthoz való hozzáférést–  írja a boraszportal.hu.

Tracy Lee – a Gibraltar Wine Vaults megálmodója – az édesapjától, aki a háború idején a hadseregben szolgált, értesült a földalatti alagút létezéséről és jelentőségéről. Ezt követően kezdte el foglalkoztatni, hogy a természetes, mészkőbe vájt szikla létesítmény alkalmas lehet-e a borok tárolására.

A projekt még kezdeti stádiumban van, viszont az alapító elmondása alapján, már többen érdeklődtek a világ különböző részeiről. A beruházásnak köszönhetően az első fázisban, a létesítmény 60 millió font értékű bort lesz képes befogadni.

A második szakaszban lehetővé teszi 850 ezer palack bor elhelyezését. A hely kapacitása óriási, ezért nincsenek korlátok és határok.