Kilencedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Budai Várban az ingyenes turisztikai rendezvényt utazási és szállásajánlatokkal, gasztronómiai bemutatókkal, családi.

A kiállításon az egész ország turisztikai kínálata megjelenik, bemutatkozási lehetőséget kapnak a modern szállodák, a neves gyógyfürdők, a wellness programokkal, aktív pihenési lehetőségekkel rendelkező tájegységek, régiók.

Bemutatkozhatnak a vendégváró magyar városok, az ismert és a felfedezésre váró üdülőhelyek, a bakancsos, kerékpáros túra-útvonalak, a hegyi és a vízi kalandparkok, az extrém sportok. Vendégcsalogató ajánlatokkal jelentkezhetnek a belföldi túraszervezők, a hazai utazási irodák, s mellettük helyet kapnak a külföldi utazási és szállásajánlatok is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ sokadik éve vesz részt a rendezvényen, mivel a tapasztalatok szerint a látogatók szívesen tájékozódnak fogyasztói jogaikról, és örülnek, ha konkrét kérdésekkel az ott lévő szakemberekhez fordulhatnak.

Az Európai Fogyasztói Központ 48. számú faházánál az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság két akkreditált laboratóriumának, az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium (augusztus 29-én), valamint a Mechanikai és Villamos Laboratórium (augusztus 30-án) működésével.

A látogatók konkrét információkat kaphatnak arról, hogy mikor minősül veszélyesnek egy termék, bemutatásra kerülnek veszélyes gyermekjátékok és villamos termékek, illetve a szakemberekkel ellenőriztethetik napszemüvegük fényvédő képességét, vagy ékszereik nikkel kibocsátását.