A magyar tőkepiac kiemelkedő teljesítményeit díjazta 26 kategóriában a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A győztesek mezőnye a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye alapján alakult ki, míg az év online hazairészvény-kereskedési platformját a felhasználók online leadott szavazatai alapján választották ki.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó elismerést, Az év befektetési szolgáltatója díjat az Equilor Befektetési Zrt. kapta.

A Növekedési Kötvényprogram főforgalmazója a Magyar Bankholding Zrt. lett, míg Az év alaptőke-emelése befektetési szolgáltató díjat az OTP Bank Nyrt., a Hosszú távú árfolyam emelkedést elérő vállalatnak járó elismerést pedig a 4iG Nyrt. vihette haza.

Az idén két újonnan bevezetett kategória a BÉT középvállalati piaca, a BÉT Xtend teljesítményeit díjazta. Az év feltörekvő vállalata a BÉT Xtend piacon címet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. nyerte el, a BÉT Xtend különdíjjal pedig a platform történetének első szintlépését produkáló Megakrán Nyrt. gazdagodott.

Visszatért számos, a korábbi évekből már jól ismert, jelentős presztízzsel bíró elismerés is. A Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj esetében első alkalommal alakult ki holtverseny, a díjon az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., a PannErgy Nyrt., valamint a Magyar Telekom Nyrt. osztozott.

Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója kategóriában az OTP Bank Nyrt. győzött, míg másodikként a Mol Nyrt., harmadikként pedig a Richter Gedeon Nyrt. végzett.

Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cégei is elismerésben részesültek, a dobogó felső fokára a WOOD & Company állhatott fel, második helyezettként a Concorde Értékpapír Zrt.-t díjazták, a harmadik helyért járó díjat pedig az Erste Befektetési Zrt. vehette át.

Az év alaptőke-emelése kategóriában az AutoWallis Nyrt. nyert. A kibocsátói transzparencia díj elismerésre az OTP Bank Nyrt. szolgált rá.

Az év hazairészvény-kereskedési platformja kategória nyertesére idén is online szavazás keretében szavazhatott a közönség. A legtöbb voksot elnyert online kereskedési rendszer a tavalyi évhez hasonlóan ismét a KBC Securities WebBroker/MobilBroker platformja lett – tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde.

(Forrás: MTI)