Az idei szezonban eddig nincs okuk panaszra a hazai fürdőknek, a látogatottság a tavalyi rekordévhez hasonlóan alakul. A létesítmények fejlesztésekkel, a fedett kapacitások bővítésével igyekeznek kitolni a szezont.

A tavalyihoz hasonló magas fürdőlátogatottságot hozott eddig az idei év, akár megismétlődhet a 2015-ös forgalom. Augusztus végén derül ki, hogy megdől-e a korábbi rekord – közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az M1 pénteki műsorában. Juhász Szabolcs elmondta: a strandok árbevételük 60-70 százalékát nyáron, két-három hónap alatt érik el, ezért működésük szempontjából nagyon fontos az időjárás. 

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben a létesítmények főként a fedett kapacitásaikat bővítették, hogy rosszabb időben, akár télen is járhassanak oda az emberek. Közlése szerint több fürdőben kisebb medence- és csúszdafejlesztést hajtottak végre, így Sárváron és Zalakaroson, de példaként említette a Paskál strand jövő héten megnyíló fedett részét is.

Az árakról a főtitkár azt mondta, hogy azokat minden létesítmény maga határozza meg, az emeléseket azonban jellemzően már az év elején végrehajtották. Tavalyhoz képest minimálisan drágább a fürdőzés idén – jegyezte meg. (MTI)