A legújabb fejlesztése részeként már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az utinform.hu weboldalon – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az újítás a kelet-közép-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg, és a jövőben újabb országokkal is terveznek hasonló együttműködést – közölték.

Az Útinform weboldalán, a webkamerákat tartalmazó térképen a szlovén zászlóval színezett kameraikonra kattintva bárki elérheti az ottani aktuális forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. A szlovén kameraképeket közvetlenül is el lehet érni a https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si linken.

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, amelynek célja a kelet-közép-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak – Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus – részvételével harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása.

(Forrás: MTI)