A világ kedvenc luxusszállodáinak versenyében bizonyított a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda, amelyet idén is a World Luxury Hotel and Spa Awards legjobbjai közé választottak.

A röjtökmuzsaji hotel a vendégvisszajelzések alapján a Luxury Historical Hotel különdíját hozhatta el a Dohában megrendezett gálán. A Szidónia Kastélyszálloda a rangos eseményen tavaly elsőként lett díjazott Magyarországról – írja a Turizmus Online.

A World Luxury Hotel and Spa Awards versenyében a világ szállodái mérik össze erejüket – a vendégek tapasztalatai alapján. Idén a befutók közé a szavazatot leadó vendégek a magyar Szidónia Kastélyszállodát ismét beszavazták.

A dohai gálán a „Luxury Historical Hotel” cím után járó díjat a hotel ügyvezetője, Bánkuty Orsolya vehette át.

A szállodaipar Oscarjának tartott World Luxury Hotel and Spa Awards díjainak különlegessége, hogy a luxusszállodákat és gyógyfürdőket, illetve azok szolgáltatásait itt maguk a vendégek osztályozzák, értékelik saját élményeik alapján.

A 2006-ban alapított, és a vendégek döntése alapján odaítélt World Luxury Hotel and Spa Awards egyfajta fokmérő a turizmusszektorban. Az egyes kategóriákban megszerzett győzelem pedig csak tovább emeli a díjazott szállodák, fürdők ázsióját.