Az eddigi forgalmi adatok és az előrejelzések alapján idén a Balaton a magyarok legnépszerűbb úti célja. A szezon most már nem csak a nyárra korlátozódik, hanem áprilistól októberig tart.

Az év első négy hónapjának forgalmi adatai és az előrejelzések szerint az idei nyári szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1-en. Niklai Ákos elmondta: a szolgáltatók jelentős erőfeszítéseket tettek azért, hogy a tóhoz ne csak nyáron, hanem egész évben érkezzenek vendégek.

Ezek között az egész évben üzemelő szállodákat, kulturális attrakciókat említette. A korábbi augusztus helyett már áprilistól októberig tart a szezon a Balatonon – tette hozzá. Azt szeretnék elérni, hogy a tó elérje a Genfi-tó népszerűségét.

A szövetségi elnök kiemelte: a Balatonon a fő vendégkör a magyar. Ahhoz, hogy több külföldi érkezzen, sok a tennivaló. Így fejleszteni kell az infrastruktúrát és a marketinget – mondta. Niklai Ákos szerint fontos, hogy a kormányzat és a szakma figyelme vidékre is kiterjedjen, ne csak Budapest vonzza a külföldi turistákat. (MTI)