A Tesco után a Spar is megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, a megállapodás szerint pedig az osztrák tulajdonú kereskedelmi multinacionális vállalat sem alkalmazza áruházaiban a 400 órás túlórakeretet.

A KDFSZ elnöke, Bubenkó Csaba úgy nyilatkozott: ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. ügyvezetőjétől, hogy rövidesen jrásba is öntik a megállapodást, amely – hasonlóan a Tescóhoz – a második legnagyobb piaci szereplőnél is bebiztosítja a dolgozókat.

A Spar kommunikációs vezetője a Magyar Idők megkeresésére megerősítette a megállapodást, Maczelka Márk elmondta, már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni. A kommunikációs vezető leszögezte, a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli tlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket. 

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerdán jelezte, több céggel is zajlanak egyeztetések, amelyek szintén hajlanak a megállapodásra, a KASZ elnöke, Karsai Zoltán szerint a sikeres tárgyalások hatására a versenyszféra egyéb területeiről is csatlakozhatnak cégek a kezdeményezéshez, ez az ott dolgozók érdekképviseletétől függ leginkább.