Tokaji aszút kóstolhattak a Madridban ezen a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásáron a szakértők.
Természetes édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú. A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódó, egy-egy német, spanyol és magyar borvidéket bemutató borkóstolón Josep Roca, a többször is a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca sommelier-ja is méltatta a magyar borokat – olvasható a Turizmus Online-on.
Spanyolország neves és elismert borszakértői, termelői, kereskedői valamint szakújságírói ismerhették meg a németországi Mosel, a spanyolországi Montilla és a magyar tokaji borvidék jellemzőit, termőterületeinek sajátosságait a madridi magyar nagykövetség szervezésében.
A szakemberek betekintést kaptak a térségek különböző természetes cukorfoknövelő eljárásaiba is, mint a fagyasztás, a szárítás, illetve a botritiszes érlelés, majd megkóstolhattak egy-egy ily módon készült borkülönlegességet is.
A csúcsgasztronómiai kiállításon Magyarország önálló standdal van jelen van. A magyar borok mellett helyben készült kürtöskalácsot, mézeskalácsot, kézműves csokoládét, Unicumot, mangalicatermékeket kínálnak az érdeklődőknek.
A nagyszabású négynapos eseményre a szervezők 85 ezer embert várnak, akik 35 ezer féle terméket kóstolhatnak meg. A rendezvény díszvendége idén Kanada.