A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodott a Joyent Inc., vezető nyilvános és magán felhőszolgáltató felvásárlásáról. A Joyent felhő technológiájával a Samsung hozzáfér felhőalapú platformjaihoz, így támogatni tudja rohamosan növekvő mobil termékcsaládját.

„A Samsung számos olyan, nyilvános és magán felhőalapú infrastruktúra terén működő vállalatot számításba vett, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az élenjáró bővíthető technológiára és szaktudásra. A Joyent tapasztalt menedzsment csapattal, széleskörű szakértelemmel és szilárd felhő technológiával rendelkezik. Ezt az is alátámasztja, hogy ügyfelei a Fortune 500 listájának legjelentősebb vállalatai közül kerültek ki” – mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának műszaki vezérigazgatója.

Az okostelefonok és az összekapcsolható eszközök mindent behálózó elterjedésével a felhő alapú számítástechnika is alapvető fontosságúvá válik ahhoz, hogy az ügyfelek eszközeiken izgalmas és megbízható szolgáltatásokat és élményeket érhessenek el.

A Joyent technológiája tovább erősíti a Samsung pozícióját, hiszen lehetővé teszi, hogy új szoftveres és technológiai innovációira is kiterjessze saját felhő alapú infrastruktúráját és szolgáltatásait. Az akvizíciót követően a Joyent mérnök csapata, így a vezérigazgató, Scott Hammond, Bryan Cantrill, műszaki vezérigazgató, valamint Bill Fine, a Joyent termékekért felelős alelnöke is csatlakozik a Samsung csapatához.

A Joyent önálló vállalatként működik tovább a Samsung ernyője alatt, és továbbra is kínál felhőalapú infrastruktúrát és szoftver-megoldásokat az ügyfelei számára.