A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

2016. április 19. Reklámadó-elszámolás a gyakorlatban előadás  (Mozsár Kávézó, Budapest, Mozsár u. 2.)

Az MRSZ Jogi Tagozatának állásfoglalását a témában Dr. Nemes Ákos (NUIR – Dr. Nemes Ákos Ügyvédi Iroda) előadásából ismerhetjük meg. Hasznos és érdekes előadások hangzanak el a sales house-ok és optimalizáló cégek megítéléséről, a reklámközvetítés és egyéb szolgáltatások elhatárolásáról, a reklámközvetítési szolgáltatásban való közreműködés lehetséges formáiról. Továbbá tájékozódhatunk a reklámközvetítői díj alapjáról és mértékéről, az utólagos kedvezmények elszámolásáról, a vegyes hirdetésekről és az ajándék, vagyoni előny vagy más juttatás elfogadás tilalmának kérdéseiről. Az előadások közben MRSZ Jogi Tagozatának fogadóórája, előre foglalható, one to one tanácsadás.

2016. április 19. Konzultáció németországi vásárokon való megjelenéssel kapcsolatban (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Szabadság tér 7., Platina I. torony / 10. em. / 1001. sz. tárgyalóterem)

A rendezvény a németországi vásárok iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást. Elhangzanak a legfontosabb tudnivalók a külföldi vásáron kiállítóként való részvétellel kapcsolatban. Bemutatásra kerül, hogyan pályázzunk sikeresen a külföldi vásárokon való megjelenést támogató pályázatokon és hallhatunk kiállítói tapasztalatokat egy cég szemszögéből.

2016. április 19. Teszt & Tea – Informatikai/mechatronikai meetup (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Konferenciaterem, I. em., Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (HTB), a Virgo Systems Informatikai Kft. és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) tisztelettel meghívja az informatikai és mechatronikai technológiák iránt érdeklődő vállalkozásokat a 2016. április 19-i „Teszt & Tea” c. szakmai rendezvényre, amelyen a 4D Soft, a HTB, a Virgo és a Bosch szakemberei osztják meg automatizálási, tesztelési gyakorlati tapasztalataikat.

2016. április 19. Közbeszerzési nap: Új kihívások a közbeszerzésekben ajánlattevői és ajánlatkérői szemszögből (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Az új közbeszerzési törvény számos olyan kihívást tartogat a közbeszerzési eljárások szereplői számára ajánlatkérői és ajánlattevői oldalon egyaránt, amelyek újszerű megközelítést, szemléletet kívánnak. A szakmai nap délelőttjén az ajánlattevői, délután az ajánlatkérői oldalról közelítjük meg a témát, lehetőséget biztosítva konzultációra, a problémák, első tapasztalatok megosztására.

2016. április 20. KAVOSZ Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum – Győr (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István út 10/a.)

A KAVOSZ Zrt. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén szó lesz többek között a gazdaságfejlesztési lehetőségek gyakorlati kérdéseiről is, mint például az EU-s pályázati dömpingről, a vállalati energiahatékonyság javításának irányairől a hitelképesség javításáról a pénzügyi mutatók tükrében.

2016. április 21. Kirakatok a Reklámklub középpontjában (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

Ismét klubnapot tart a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubja. Az érdeklődők Sárkics Esztertől, a Dekorszövetség titkárától tudhatják meg azt, hogy hogyan lehet berendezni olyan kirakatot, ami az üzletbe csalogatja a vevőket.

2016. április 21. Kedvezményes hitelek, Széchenyi Kártya, társasházépítés finanszírozás (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Kedvezményes hitellehetőségek vállalkozások számára. Társasházépítés finanszírozási lehetőségei, kiemelten a CSOK programnál. Széchenyi Kártya termékek, mikrohitel a kamaránál. Tájékoztató, konzultáció szakértővel. 

2016. április 21. Vállalkozói Akadémia – Gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek, tagjainak mögöttes helytállási kötelezettsége (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Sesztina Jenő terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által indított, térítésmentes előadássorozat célja, hogy gyakorlati, kézzel fogható, a mindennapok szintjén hasznosítható ismereteket szerezhessenek az érdeklődők a vállalkozások elindításához és működtetéshez kapcsolódó legszélesebb témakörökben.

2016. április 22. Magyar Vámügyi Szövetség tavaszi koneferciája (Hotel Eger & Park, 3300Eger, Szálloda u. 1-3)

A konferencián a 2016. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő kérdésekről kaphatnak aktuális tájékoztatást.

2016. április 22. Energiahatékonyságról a Föld napján (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Föld napján a  várható energiahatékonysági pályázatokról, pályázatokhoz kapcsolódó követelményekről, szabványokról, megújuló energiákról lesz szó a rendezvényen.