A magyarországi benzinár Európában a hetedik, míg a gázolaj a tizenegyedik legolcsóbbnak számít. A régióban egyedül Ukrajnában lehet alacsonyabb árak mellett tankolni, mint idehaza.

A térség államai közül Magyarországon a második legolcsóbb a benzin és a gázolaj – írja a Népszabadság. A lap a Magyar Autóklub honlapján közölt múlt pénteki adatok alapján végezte el számítását. E szerint a térségben csak Ukrajnában kerül kevesebbe a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon.

Az évekig a legolcsóbbak közé tartozó Romániában átlagosan közel húsz százalékkal drágább a benzin, mint a magyarországi kutakon. A hazai autósoknak tágabb összevetésben sincs okuk panaszra, ugyanis 36 európai állam összevetésében Magyarországon a benzin a hetedik, a gázolaj pedig a tizenegyedik legolcsóbbnak számít.

A lap kitér arra is, hogy a GKI Energiakutató erre a hétre alapvetően változatlan üzemanyagárakat jósol, bár – mint megjegyzik – a benzin esetében egy-két forintos áremelés nem kizárt. Így a benzin ára 315-317, a gázolajé 296-298 forint körül állhat be.