A videointerjú alkalmazással egy óra alatt egyszerre akár száz jelöltet is „meghallgathat” a hr-es.

Jelentősen csökkenti az első körös kiválasztásokhoz szükséges időt az Indivizó kifejezetten online álláskeresésre optimalizált videointerjú alkalmazása. A magyar startup fejlesztését elsőként a piacvezető Profession vezeti be – írja a kreativ.hu.

„Piacvezetőkként nem csak azt tartjuk fontosnak, hogy elérhetővé tegyük ezt a szolgáltatást, hanem azt is, hogy edukáljuk fogyasztóinkat az aszinkron kiválasztási lehetőségről” – mondta Martis István, a Profession ügyvezető igazgatója.

A HR-szakmában egyre elterjedtebbek és népszerűbbek az automatizált előszűrési lehetőségek, hiszen az aszinkron videointerjú lehetősége időt, pénzt és energiát takarít meg a kiválasztás során. Így a toborzásért felelő szakemberek munkája nem kizárólag adminisztrációról szól.

A legtöbb hasonló megoldással ellentétben az Indivizo automatizált videointerjú alkalmazásának köszönhetően a hr-es szakembernek nem szükséges időpontot egyeztetnie és online lennie a felvétel alatt. A kérdések előzetes beállítása után az alkalmazás levezényli az egész folyamatot, akár egy óra alatt egyszerre száz jelölttel is.