Bor, Mámor, Pécs, Székely Fesztivál, Óbuda Napja, Bárotkeszi Borfesztivál, Kecskeköröm Ünnep, Európa-nap: kiválogattunk néhányat a hét programjai közül.

2016. május 4-8. Bor, Mámor, Pécs (Pécs)

Az idei fesztivál különlegessége, hogy déli szomszédaink gazdag gasztronómiai különlegességeinek legjava is megjelenik a kínálatban. Mindezt igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé. A gasztronómiai program kiegészül a hagyományos Fűszerünneppel, és a minden eddiginél extrémebb Extrém Grill Bajnoksággal!

2016. május 5-8. Székely Fesztivál (Budapest, Millenáris)

A gasztrokulturális majális célja bemutatni az anyaországban élők számára a mai Székelyföldet, minden értékével együtt. Tervezzük a Nagy Találkozót, ami azt jelenti, hogy mindenki találkozhat azokkal az ismerőseivel, akikkel évtizedek óta nem hozta össze a sors.

2016. május 6-7. Óbuda Napja (Budapest)

Ingyenes koncertek, gólyalábasok, mutatványosok, ételek, italok, vásári mulatságok.

2016. május 6-7. Bátorkeszi Borfesztivál (Bátorkeszi)

A Bátorkeszi Borfesztiválon végigkóstolhatjuk a környék legjobb borait, részt vehetünk futó- és sakkversenyeken, megismerkedhetünk a borlovagokkal és tombolhatunk a Kispál és a Borz koncerten.

2016. május 7. Kecskeköröm Ünnep (Tihany)

A Németh László Művelődési Ház 2016. május 7-én, szombaton rendezi meg a  Kecskeköröm Ünnep elnevezésű hagyományőrző rendezvényét a Belső-tó partján. A program része a „Magyaros ízek” pörkölt- főző verseny, melyre szeretettel várjuk a civil szervezetek, családok, baráti társaságok jelentkezését.

2016. május 8. Európa-nap a Margitszigeten (Budapest)

Május 8-án nagyszabású fesztivállal ünnepeljük az Európa-napot és Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóját. A nap nyitásaként Budapest egyik legzöldebb sportkomplexumából, a Margitszigeti Atlétikai Centrumból startol az immár hagyománnyá vált futóverseny, amely a főváros uniós forrásból megújult létesítményeit érinti, 12 kilométeres távja pedig 12 éves uniós tagságunkat szimbolizálja. A mezőny többek között a Vígszínház, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, az Óbudai Múzeum, a Császár-Komjádi Sportuszoda, illetve a Lukács Gyógyfürdő mellett halad el.

A nap folyamán mindenki talál a korosztályának és érdeklődésének megfelelő programot. A gyerekeket a Rutkai Bori Banda koncertje, ugrálóvár, többféle játszóház, a MókaTér, illetve a Papírszínház előadása, valamint Kovácsovics Fruzsina fellépése várja. A fiatalok a Mary Popkids, az Ivan and the Parazol és a Jónás Vera Experiment koncertjét élvezhetik. Az Európa-napot Rúzsa Magdi fellépése zárja.