Még ebben a parlamenti ciklusban elkészül az észak-erdélyi autópálya és a IV. páneurópai közlekedési folyosó romániai része – mondta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Călin Popescu-Tăriceanuval együtt több találkozón vettünk részt az utóbbi időben a kormány tagjaival, és meg vagyok győződve arról, hogy ebben a mandátumban legalább két autópálya szeli át Romániát. A IV. folyosó a Konstanca–Bukarest–Piteşti–Nagyszeben–Déva–Nagylak-útvonalon, és az erdélyi autópálya, a volt Bechtel-sztráda. Hiszek abban, hogy a szállítási miniszter, az útügyi társaság, a miniszterelnök megvalósítja ezeket” – mondta Dragnea a B1 televízió műsorában.

Amikor azt kérdezték, hogy vállalna-e egy fogadást ebben az ügyben, azt válaszolta: „nem fogadok más nevében” – írja a Krónika.

A Piteşti–Nagyszeben-útszakasz megvalósíthatóságáról szólva azt mondta: keresik a megoldást arra, hogy ezt az a társaság végezze, amelyik elkezdte.

„Úgy tudom, szerdán lett volna a határidő. Arra kell megoldást találni, hogy meghosszabbítsuk a határidőt, hogy a megvalósíthatósági tanulmányt az a cég fejezze be, amelyik elkezdte. A másik lehetőség az lenne, hogy elölről kezdjük a közbeszerzést, ami azt jelentené, hogy két-három évvel kitoljuk a megvalósítást” – fogalmazott a PSD elnöke.