Az EU-n belüli szabad mozgásról, a nők jogairól és a migrációs válságról szóló posztok kapták a legtöbb lájkot az Európai Parlament Facebook-oldalán az idei első félévben.

A Facebookon több mint két millióan követik az Európai Parlament híreit. A legtöbbet lájkolt témákból tettek közzé összeállítást az oldalukon.

Nemzetközi nőnap

A menekült és menedékkérő nők helyzete állt idén a március 8-i nemzetközi nőnap középpontjában az EP-ben. Ezt igyekezett bemutatni Marie Dorigny díjnyertes francia fotóriporter az EP kérésére készített képsorozata a Görögországban és Macedónia területén 2015 decembere és 2016 januárja között rögzített képein. A Facebook-oldalon a fotójával illusztrált poszt volt a legnépszerűbb 2016 első félévében.

Schengen

A Schengeni Megállapodás az országok közötti szabad mozgást tette lehetővé, amelynek köszönhetően az európaiak több mint 1,25 milliárdszor lépték már át a belső határokat az Európai Unióban. A migrációs válság azonban komoly kihívás elé állította a rendszert és az EU-n belüli határellenőrzés visszaállítása is felmerült. Az erről szóló poszt kapta a második legtöbb lájkot.

Migrációs és menekültválság

Mi történik pontosan, amikor valaki menedéket kér az EU-ban? Kik számítanak menedékkérőknek, mik a jogaik és kötelezettségeik, és hogyan zajlik az eljárás?Az EP videójában ezt mutatta be a Facebookon.

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

A holokauszt emléknapja alkalmából készült január 27-i posztban az áldozatokra emlékeztek, megmutatva azt, hogyan lép fel a Parlament a diszkrimináció ellen. A posztot nagyon sokan megosztották, hogy kifejezzék a szolidaritásukat.

Újév

Az EP újévi posztjához is sokan hozzászóltak, és megosztották jókívánságaikat. Ezeket itt nézheti meg.