A hirdető virág- és ajándékkereskedők, a szolgáltatókat és a vendéglátók kerülnek a Valentin-nap hetén az operatív ellenőrzések célkeresztjébe – derül ki az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 10. és 14. között kiemelten ellenőrzik a Valentin-naphoz kapcsolódóan az online felületeken hirdető virág- és ajándékkereskedőket, szolgáltatókat és vendéglátókat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai februárban a belvárosi vendéglátóknál, kereskedőknél és szolgáltatóknál végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 12. és 14. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – tekintettel a Valentin-nap és a „Torkos Csütörtök” közeledtére – 2018. február 12. és 16. között kiemelten ellenőrzik az éttermeket, vendéglátóhelyeket, valamint virág- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusoknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek üzemeltetését.

Az igazgatóság munkatársai februárban a ruházati kiskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. Ezen felül forgalomszámlálást is végezhetnek.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 12. és 18. között Pécsett, Bólyban, Harkányban, Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetvár környékén elsősorban a ruházati kiskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát. A megyében a nagyobb rendezvényeken is jelen lesznek a revizorok és a pénzügyőrök.

Februárban további kiemelt figyelmet kapnak a zöldség-, gyümölcskereskedők, a vendéglátóhelyek, a vásárcsarnokok és a piaci kitelepülések.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 12. és 14. között fokozottan ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják Miskolcon, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, Tiszaújvárosban, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán és Ózdon.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. február 9. és 14. között Valentin-napi akciót szerveznek, s kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét a virág- és ajándékboltokban, cukrászdákban, éttermekben és ékszerüzletekben.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. február 12. és 16. között:

 • február 12. hétfő: Hajdúböszörmény
 • február 13. kedd: Berettyóújfalu
 • február 14. szerda: Ebes, Hajdúszoboszló
 • február 15. csütörtök: Tiszacsege
 • február 16. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 12. hétfő: Gyöngyös
 • február 13. kedd: Hatvan
 • február 14. szerda: Szihalom
 • február 15. csütörtök: Tófalu, Aldebrő
 • február 16. péntek: Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 7. héten:

 • február 12. hétfő: Kunszentmárton és környéke
 • február 13. kedd: Tiszafüred és környéke
 • február 14. szerda: Jászberény és környéke
 • február 15. csütörtök: Karcag és környéke
 • február 16. péntek: Szolnok és környéke

A NAV szakemberei az üzletekben, illetve a piacokon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik 2018. február 7. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedőket.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 12. hétfő Szécsény és környéke
 • február 13. kedd Balassagyarmat és környéke
 • február 14. szerda Pásztó és környéke
 • február 15. csütörtök Salgótarján és környéke
 • február 16. péntek Bátonyterenye és környéke

A revizorok Valentin-naphoz kapcsolódóan kiemelt figyelmet fordítanak a virág- és ajándékkereskedők, valamint a vendéglátóhelyet, cukrászdát üzemeltető adózók ellenőrzésére. Ennek keretében vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését valamint a forgalmazott áruk eredetét. (Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.)

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedőket 2018. február 5. és 14. között. Az ellenőrzések kiterjednek az online vásárlásokra is.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik 2018. február 9. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedőket. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Az igazgatóság munkatársai 2018. február hónapban fokozottan ellenőrzik a cukrászdákat és a pékségeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 12. hétfő: Nyíregyháza
 • február 13. kedd: Tiszalök, Tiszavasvári
 • február 14. szerda: Vásárosnamény, Gyüre
 • február 15. csütörtök: Győrtelek, Csenger
 • február 16. péntek: Balkány

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják, s kiemelt figyelmet fordítanak a taxisok ellenőrzésére is. (A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Veszprém megye

A NAV szakemberei a Valentin-naphoz kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését a vendéglátóhelyeken, szolgáltatóknál és kereskedőknél, a megye egész területén.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 12. és 25. között kiemelten ellenőrzik a megye egész területén a Valentin-naphoz kapcsolódóan a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak szabályszerű bejelentését. Az alkalmazotti ellenőrzéseknél fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági őrök foglalkoztatására.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.