A nőnap áll a NAV 9. heti operatív ellenőrzéseinek célkeresztjében, a virág- és az ajándékkereskedők szinte minden megyében számíthatnak a revizorok megjelenésére. Hogy rajtuk kívül még kik? Mutatjuk.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV megyei fővárosi igazgatóságai február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit vizsgálják.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 11. között kiemelten ellenőrzik az Országos Étterem Héten résztvevő vendéglátóknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 8. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – tekintettel a Nőnap közeledtére – 2018. március 5. és 9. között kiemelten ellenőrzik az éttermeket, vendéglátóhelyeket, valamint virág- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai március 5. és 11. között Pécsett, Gyöngyfán, Sellyén, Kisdobszán, Magyarszéken, Magyarhertelenden, Szentlőrincen, Szigetváron, Dunaszekcsőn és a Mohács környéki településeken kiemelten ellenőrzik a virágárusoknál, a személyszállítóknál, és az őstermelőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét, valamint a nagyobb rendezvényeken továbbra is jelen lesznek a revizorok és a pénzügyőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. március 7. és 8. között a miskolci piacokon, valamint a virágüzletekben ellenőrzik elsősorban a számla- és nyugtaadást, az értékesítésben résztvevők szabályszerű bejelentését.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. március 5. és 8. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét a virág- és ajándékboltokban.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. március 5. és 8. között fokozottan ellenőrzik a piacokat, a vásárcsarnokokat, a nagy bevásárlóközpontokhoz kitelepült árusokat, valamint a virágboltokat Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. március 5. és 9. között:

 • március 5. hétfő: Balmazújváros, Polgár, Hajdúböszörmény
 • március 6. kedd: Balmazújváros, Polgár, Hajdúböszörmény
 • március 7. szerda: Hajdúsámson, Létavértes, Vámospércs
 • március 8. csütörtök: Hajdúsámson, Létavértes, Vámospércs
 • március 9. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 5. hétfő: Mátrafüred
 • március 6. kedd: Nagyréde
 • március 7. szerda: Hatvan
 • március 8. csütörtök: Gyöngyös
 • március 9. péntek: Eger
 • március 10. szombat: Egerbakta, Sirok

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét. A héten a megjelölt helyszíneken túl a megye területén működő virág- és ajándékkereskedők is fokozott ellenőrzésekre számíthatnak.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Adó-és Vámigazgatóság munkatársai 2018. március 5. és 10. között kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. március 5. és 8. között kiemelten ellenőrzik a virág- és dísznövény-értékesítőket, kertészeteket. A vizsgálatok során az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.”

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 5. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • március 6. kedd: Salgótarján és Bátonyterenye környéke
 • március 7. szerda: Rétság és környéke
 • március 8. csütörtök: Pásztó és környéke
 • március 9. péntek: Szécsény és környéke
 • március 10. szombat: Bátonyterenye és környéke

A revizorok a Nőnaphoz kapcsolódóan március 8-áig kiemelt figyelmet fordítanak a virág- és ajándékkereskedők, valamint az édességárusítók és a cukrászdák ellenőrzésére. Emellett az ellenőrök fodrászoknál, szoláriumüzemeltetőknél és egyéb szépségápolási szolgáltatóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik Nőnap alkalmából a virágkereskedőket 2018. február 26. és március 8. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. év 10. hetében fokozottan ellenőrzik a piacokat, a vásárcsarnokokat, valamint a kitelepüléseket, továbbá az édesség- és ajándékkereskedőket. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 5. hétfő: Nyíregyháza
 • március 6. kedd: Rakamaz
 • március 7. szerda: Mátészalka
 • március 8. csütörtök: Vásárosnamény
 • március 9. péntek: Záhony
 • március 10. szombat: Kállósemjén

A NAV munkatársai ezen a héten kiemelt figyelmet fordítanak a használtcikk kereskedések ellenőrzésére, vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét is.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. március 5. és 10. között kiemelten ellenőrzik a zöldség-, és gyümölcsárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • március 5. hétfő: Bonyhád
 • március 6. kedd: Paks
 • március 7. szerda: Tamási, Hőgyész
 • március 8. csütörtök: Dombóvár
 • március 9. péntek: Dunaföldvár, Bölcske
 • március 10. szombat: Szekszárd

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. március 5. és 8. között fokozottan ellenőrzik a piacokat, a vásárcsarnokokat, a nagy bevásárlóközpontokhoz kitelepült árusokat, valamint a virágboltokat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az igazgatóság Vámigazgatóságának munkatársai február 20-tól kiemelten ellenőrzik a ruházati kiskereskedőket. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 5. és 10. között a Nőnaphoz kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a virágkereskedőket, szépségszalonokat, cukrászdákat az alábbi járások területén:

 • március 5. hétfő: Devecser
 • március 6. kedd: Sümeg
 • március 7. szerda: Tapolca
 • március 8. csütörtök: Veszprém
 • március 9. péntek: Várpalota
 • március 10. szombat: Balatonfüred

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2017. március 5. és 11. között fokozott ellenőrzést végeznek Letenyén és környező településeken. A revizorok többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”