Több mint hatszázezer lőszerre írt ki közbeszerzési eljárást a múlt hét végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A beszerzés egy évre láthatja el a NAV fegyvereseit lövedékekkel.

A NATO elvárásainál is szigorúbb követelményeket támasztott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokkal a gazdasági szereplőkkel szemben, amelyek azt tervezik, hogy elindulnak a szervezet legújabb közbeszerzési eljárásán – írja a Magyar Idők.

A NAV pénteken tette közzé felhívását 611 200 töltény megvásárlására. Az érdeklődő vállalkozások akkor nyerhetik el a megbízást, ha megfelelnek a védelmi és biztonsági beszerzésekről szóló hazai jogszabály megannyi feltételének.

Referenciaként fel kell mutatniuk az elmúlt három évből két olyan üzletet, amikor minimum 30 millió forint értékben szállítottak lőszert valamely megrendelőnek, a jogi előírásokat betartva.

A beszerzéssel pisztolytöltényeket és gépkarabélyokba való muníciót vásárol a NAV, a szervezetnek szüksége van 3200 sörétes lövedékre és ezer vaktöltényre is. A mennyiség a hatóság fegyvereseit egy évre láthatja el lőszerrel.