Szkenneléssel méri a testzsír százalékos arányát, az izomtömeget, a testtömeg indexet és a test különböző részeinek körtérfogatát a Naked névre keresztelt okostükör.

Három éve kezdett dolgozni a Szilícium-völgyben a fitnesztechnológiával foglalkozó Naked Labs cég a világ első háromdimenziós testszkennerén – írja a Kreatív Online.

A tükörből, forgó mérlegből és a hozzájuk kapcsolódó okostelefonos applikációból álló Naked elkészült. Októbertől megkezdik az okostükör forgalmazását.

A cég tulajdonosai néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy 14 millió dolláros támogatást kaptak a – korábban a Facebook, Airbnb és Spotify mögé is beálló – Founders Fund kockázatitőke-befektető cégtől.

A szkenneléssel készült fotót a mellé fejlesztett applikációval lehet megnézni, amelyben hőtérkép mutatja, a test melyik részén van még zsír, hol méretesebb már az izom.

A cég elsősorban a fogyókúrázókat és testépítőket célozza meg okostükrével.A testmodell képen nem csak számokban, hanem a korábbi mérésekkel összehasonlítva kép formájában lehet látni, hogyan változott ténylegesen a sziluett-vonal.