Boros Anita államtitkár hangsúlyozta, hogy a munkabiztonság az ágazat egyik legfontosabb kérdése, és örömmel tapasztalta, hogy a szakmai szereplők is kiemelt figyelmet szentelnek a témának.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége által december 2-án megrendezett szakmai konferencián elmondott köszöntőjében hangsúlyozta, az EU országaiban rendkívül eltérő mértékű gazdasági hatást fejtett ki eddig a járványhelyzet: az ipari termelés, és az ezen kívül figyelt építőipari termelés majdnem mindegyik tagállamban jelentősen visszaesett.

A magyar építőipar a rendkívüli helyzetet először májusban érezte meg, a visszaesés ugyanakkor szeptemberben mérséklődött, ami a koronavírus-járvány első hullámából való kilábalást mutatja. Ehhez a kedvező trendhez nagyban hozzájárultak a kormány intézkedései és az ágazat fegyelmezettsége. A megkezdett vállalati és állami beruházások, a Gazdaságvédelmi Akcióterv beruházási támogatásai, illetve a kedvezményes kamatozású vállalati beruházási hitelek bizakodásra adhatnak okot.

A „Biztonság a tetőn” elnevezésű rendezvény kiemelt célja, hogy felhívja az építőipar szakmai szereplőinek figyelmét a tetőkön, a magasban végzett munkák fokozott veszélyességére, valamint széles körben bemutasson olyan edukációs és szakmai programokat, amelyek hozzájárulhatnak a munkabalesetek számának csökkenéséhez.

(Forrás: ITM)