A Mobilbox Konténer Kereskedelmi Kft. 3,3 milliárd össznévértékű kötvényt bocsátott ki – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatóban.

A 66 darab, egyenként 50 millió forint névértékű kötvényt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja (Nkp) keretében adták ki. A kibocsátásban a Mobilbox megbízásából az MKB Bank Nyrt. működött közre.

A vállalat februárban jelentette be, hogy sikeres kötvényaukciót tartott. A 3 milliárd forint felajánlásra összesen 4,5 milliárd forint ajánlat érkezett, a kötvényeket fix kamatozással, 4,9 százalékos kuponnal adták ki. A kötvények lejáratának napja 2032. február 22.

A Mobilbox honlapján olvasható tájékoztatás szerint a tőkebevonást a bérleti konténerflotta részbeni cseréjére és bővítésére fordítják. A budapesti székhelyű cég Magyarországgal együtt 13 államban tart fönn vállalatokat. Ebből 10-et Európában, több mint 25 ezer darabos bérleti konténerflottával.

Az 1997-ben létrejött társaság konténerek, konténerépületek bérbeadásával, eladásával, és ehhez kapcsolódó tevékenységekkel foglalkozik.

Az utolsó nyilvános beszámolójuk szerint 2019-ben és 2020-ban is 7,1 milliárd forint körüli forgalommal zártak, ebből csaknem 2 milliárd forint volt a külföldi bevétel mindkét évben. A nyereség közben 1,5 milliárd forintról 2,27 milliárd forintra nőtt.

(Forrás: MTI)