Egyelőre nem nyilvános, hogy mennyiért vette meg a Prezi a legismertebb lett startupot, és arról sem szívesen beszél a két cégvezér, hogy milyen termékeken dolgoznak.

Az Infogr.am Lettország legismertebb technológiai cége, ami nagyon aktív a startup és a dizájn közösségben is – mondta Mikko Järvenpää cégvezér a Kreatív Online-nak adott interjúban. Arra törekednek, hogy még többet tegyenek a tudásmegosztásért, és a Prezi részeként nemzetközi ajtókat tudjanak nyitni a többi lett startup előtt.

Árvay Péter (Prezi) az interjúban kiemelte, hogy mindkét cég elkötelezett a vizuális történetmesélésé iránt, és mindketten tesznek azért, hogy pozitív változások következzenek be.

„Az is hasonlóvá tesz minket, hogy egészen váratlan helyen indítottunk globális babérokra törő céget. A Microsofttal, az Apple-lel és a Google-lel versenyzünk Budapestről és Rigából indulva” – mondta Árvay Péter.

Mikko Järvenpää elmondta, hogy az Infogr.am az elmúlt másfél évben cashflow pozitív volt, a bevételekből fejlesztették a céget. Nem kellett volna eladniuk, de a lehetőségeket megvizsgálva úgy döntöttek, hogy a Prezi ajánlata a legjobb a jövőjük és a céljaik elérésének szempontjából.

A Prezit és az Infogr.am-ot külön termékként tartják meg, de új, menő funkciókon kezdenek el közösen dolgozni.

Az Infogr.am indulása óta 1,5 milliárdszor nézték meg a létrehozott diagramokat és grafikákat.