Egy százalékra zsugorodott a Windows Phone piaci részesedés. A Microsoft pénzügyi igazgatója szerint a következő negyedévben is folytatódik a zuhanás.

A Windows Phone egy ideje hanyatlik, de a 2017-es költségvetési év első negyedéről közzétett legfrissebb gazdasági eredmények mégis mellbevágóak – írja a computerworld.hu.

A zuhanás 72 százalékos, és ez megpecsételni látszik a Microsoft okostelefon-platformjának jövőjét. A Microsoft pénzügyi igazgatója, Amy Hood elemzőkkel folytatott konferenciabeszélgetésen elismerte, a növekedésben rövidtávon maga a cég sem reménykedik.

Hood elmondta, hogy a mobilok lejtmenete a következő negyedévben is folytatódik, és ugyanez igaz a Surface termékvonalra is.

Elemzők a Windows Phone piaci részesedését már most egy százalék alá teszik, egyesek szerint közelebb van a 0,5 százalékhoz.

A Windows 10 Mobile-lal kapcsolatban viszont optimista a Microsoft. A tervek szerint tavasszal kiad hozzá egy komoly frissítést, és biztos benne, hogy a mobilgyártók ráharapnak a platformra.