A Windows 10 évfordulós frissítését futtató számítógépekre telepíthetők a felújított programok.

A fejlesztők immár terjeszthetik windowsos asztali alkalmazásaikat a Windows 10 Áruházban vásárolgató felhasználók körében a Microsoft szerdán kiadott operációsrendszer-frissítésének köszönhetően.

Az újítás hátterében a Project Centennial elnevezésű kezdeményezés áll, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztők számára, hogy régebbi Windows-programjaikat (a Microsoft szóhasználatában a Win32-es appokat) átalakítsák Universal Windows Platform (UWP) formátumúvá, majd a Windows Áruházban árusítsák azokat – írja a computerworld.hu.

Azzal, hogy megkönnyítette a szoftverfejlesztők számára programjaik a Windows Áruházban való értékesítését, várhatóan jelentősen növelni fogja a szoftverbolt választékát a Microsoft. A vállalat határozott törekvése, hogy az Áruház legyen a Windows 10-felhasználók új szoftverbeszerzési forrása.

Számos cég jön ki az elkövetkező napokban a Project Centennial kezdeményezés keretében átalakított alkalmazásokkal. Ezek között található az Evernote, amelynek már kapható a windowsos asztali programja a Windows Áruházban.

Seth Hitchings, az Evernote fejlesztési alelnöke úgy nyilatkozott, hogy nagy örömükre szolgál a teljes körű szolgáltatásokat kínáló Evernote appjuk bevitele a Windows Áruházba, és a konvertálást megvalósító Desktop Bridge jelentősen leegyszerűsítette számukra a telepítő elkészítését.

Az Evernote korábban is kínált egy appot a Windows Áruházban, ez azonban nem tartalmazta az asztali változat összes funkcióját.