Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa kapta az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat 2016-ban.

Pénteken zárult a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a hetedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg – olvasható a FIVOSZ honlapján.

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat 2016-ban Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa kapta. Zsolt vállalkozása, a Mentes olyan egészséges és finom desszerteket készít, amelyek lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatóak. A cukrászüzem innovatív süteményei országszerte megtalálhatóak, hálózatuk egyre növekszik. A termékeik természetes alapanyagokból készülnek. A klasszikus répacukor helyett eritritet, nyírfa- és kókuszcukrot használnak.

A 2016-os Jövő Reménysége Díj nyertese a gyöngyösi Learn Virtual Europe Kft.  tulajdonosa, Benusné Tóth Gabriella lett. Gabriella vállalkozása oktató szimulátorok fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik.

Az eszközök alkalmasak arra, hogy az ipari szakmák oktatását támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé, pontosabbá teszik a XXI. század technológiájával.