A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van – mondta Izer Norbert pénteken, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára kiemelte: a pénzügyi, számviteli, adózási ismeretek napi karbantartása folyamatos, élethosszig tartó tanulást igényel. Mint mondta, a mai világban a legfontosabb képesség a tanulási képesség, aki ezt a szakmát választja, bizonyára ennek a képességnek a birtokában van.

Hozzátette, hogy az elmúlt évekre jellemző adócsökkentés is a magyar gazdaság versenyelőnyét erősíti.

Izer Norbert hangsúlyozta, hogy a magyar társasági adó mértéke világszinten az egyik legkedvezőbb, az Európai Unióban pedig a legalacsonyabb. Az unióban GDP-arányosan Magyarország csökkentette legnagyobb mértékben az adóterhelést, olyannyira, hogy 2017-ben aranyérmes lett ebben a versenyben.

Az OECD jelentése szerint a munkát terhelő adók szintjének a csökkentésében Magyarország bronzérmes volt az Egyesült Államok és Észtország után, a 2017-2018-as kétéves periódust vizsgálva azonban már aranyérmes.

Az ország az elmúlt években olyan adócsökkentési politikát tudott folytatni, aminek köszönhetően a világ élvonalába került ezen a téren – mondta végezetül az államtitkár.

(NT)