A Magashegyi Underground koncertjével ér véget a Budapesti Nyári Fesztivál csütörtökön a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Városmajorban pedig az Így szerettek ők című irodalmi koncertszínház lesz látható pénteken és szombaton.

A 10 éves jubileumát ünneplő Magashegyi Underground a tavalyi városmajori fellépést követően először ad nagykoncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – közölte a programsorozatot szervező Szabad Tér Színház. A Szimfonikus Remix című koncert a négy évszak, a négy őselem és az ember kapcsolatát járja körül a zenekar ismert, illetve új átirataival.

Az esten közreműködik Beck Zoli, a 30Y frontembere és Molnár Levente operaénekes is, valamint a nagy létszámú Fugato Orchestra szimfonikus zenekar, a 3D gyerekkórus és a Talamba ütőegyüttes. A produkciót külön erre az alkalomra megújított, látványos vetítés és animáció teszi még különlegesebbé.

Pénteken és szombaton este a Városmajori Szabadtéri Színpadon az Így szerettek ők című előadás lesz látható. A Szabad Tér Színház magyar költők, írók szerelmi történeteit feldolgozó produkciójában Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél lépnek színre. Az est narrátora Nyáry Krisztián író, az azonos című kötet, valamint az előadás szerzője lesz, a darabot megzenésített versekkel a Kaláka zenekar kíséri. (MTI)