A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban a várhatóan szeptembertől elérhető lízingkonstrukciók is segíthetik a magyar vállalkozásokat – hívta fel a figyelmet a Magyar Lízing Szövetség.

A közleményben felidézik, július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Programban a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyben többféle kedvezményes finanszírozási konstrukció található, és lesz támogatott lízingfinanszírozás is.

A részletek még kidolgozás alatt vannak, de az új, rendkívül kedvezményes konstrukció kézenfekvő megoldást jelenthet az eszközberuházást tervező vállalkozások számára, segíthet abban, hogy a lízingcégek továbbra is jelentős szerepet játszanak a gazdaság újraindításában.

A szövetség adatai szerint a lízingpiacon az új kihelyezések összege tavaly 14 százalékkal 639 milliárd forintra csökkent.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban várhatóan szeptembertől elérhető lízingkonstrukciók segíthetik a finanszírozott összeg bővülését, ám egyelőre nem lehet arra számítani, hogy a 2019 évi, 740 milliárdos kihelyezést a magyar lízingpiac az idén elérje – jegyezték meg.

(Forrás: MTI)