A William Hill londoni fogadóiroda kezdhet készülni a nagy kifizetésre. Akár már a hétvégén eldőlhet, hogy 2 millió fontot bukik egy labdarúgó eseményen. A „bűnös” a Leicester City lenne!

Fogadni mernénk, hogy ezekben a napokban nem örülnek a William Hill fogadóiroda vezérkarában. Mert ki gondolta volna az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának tavalyi startjakor, hogy a „sehol nem hegyzett” Leicester City bajnok lesz?! 47-en mégis ebben bíztak, amikor a rajt előtt 5000 az 1-hez fogadást kötöttek.

Közülük 23-an még játékban vannak, a fogadóirodának ugyanis 24 játékost menet közben sikerült meggyőznie, hogy kevesebb pénzért visszavásárolják a fogadásukat. A William Hill, amely a brit fogadási piac 20 százalékát birtokolja, csupán ezen az egy fogadáson összesen 2 millió fontot (800 millió forintot) veszítene.

Nem véletlen, hogy a cég szóvivője csütörtökön azt nyilatkozta: jövőre nem tervezik, hogy 1000-szeres odds-nál nagyobb fogadást kínálnak, bármilyen „őrültséggel” is keresik meg őket. Pedig hajmeresztő ötletekből nincs hiány a ködös Albionban. Például 2000 az 1-hez volt fogadható még tavaly is, hogy Elvis Presley él. És még arra is 500-as odds-szal lehetett spekulálni, hogy felbukkan a Loch Ness-i szörny.

Az iroda történetében a legnagyobb veszteséget, egy fogadáson, 2013-ban szenvedte el. Akkor fizettek ki 125 ezer fontot (50 millió forintot) egy nagypapának, aki évekkel korábban abban hitt, hogy az unokája a walesi foci válogatott tagja lesz. Harry Wilson még csak 16 éves volt 2000-ben, a fogadás megkötésekor, ám 29 évesen bekerült a nemzeti tizenegybe – a nagypapa legnagyobb örömére.

Ami a Leicestert és a William Hill irodát illeti: vasárnap az óriássá nőtt kis csapat idegenben a Manchester United otthonában játszik. Ha nyer, már övé a bajnoki cím. Ráadásul veszíthet is, igaz, akkor a második helyezett Tottenhamnek ki kell kapnia hétfőn a Chelsea elleni londoni derbin.