A lakáshitelekhez hasonló segítséget kaphatnak az autóhitelesek, a kabinet hamarosan dönt.

A kormány a lakáshitelesekéhez hasonló segítséget nyújt a gépjármű-devizahiteleseknek – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. A Tusnádfürdőn idén 26. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott gazdasági fórumon Varga Mihály elmondta, hogy ez a jelenleginél kedvezőbb feltételeket biztosít majd az érintetteknek.

A tárcavezető emlékeztetett rá, a devizában nyújtott gépjármű és személyi hitelek állománya közel 300 milliárd forint, a szerződések száma pedig meghaladja a 200 ezret. A miniszter utalt az Eurostat friss adataira, amely szerint hazánk dobogós helyen áll az államadósság csökkentésében.

Az, hogy a kormányzati szektor GDP arányos adóssága az elmúlt egy évben Magyarországon csökkent majdnem a legnagyobb mértékben, Varga Mihály szerint azt bizonyítja, hogy a magyar gazdasági reformok működnek.

A miniszter a magyar-román gazdasági kapcsolatok élénkítése mellett foglalt állást, megemlítve, hogy a jelenleg mintegy 7 milliárd eurós külkereskedelmi forgalom nem mondható magasnak. Elemi érdeknek nevezte az észak-erdélyi autópálya befejezését.