A magyarországi vállalkozások a 10 százalékos társasági adókulccsal az elmúlt négy évben 700 milliárd forintot nyertek – mondta Pankucsi Zoltán, az NGM helyettes államtitkára.

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára Budapesten a tárca sajtótájékoztatóján.

Az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke.

A minisztérium legutóbbi számításai szerint a magyarországi vállalkozások a 10 százalékos társasági adókulccsal 2010-től 2014 végéig több mint 700 milliárd forintot nyertek.

A munkahelyvédelmi akció révén a kormány 2015 májusáig 276 milliárd forintot hagyott több mint 100 ezer kis- és középvállalkozásnál, ezzel mintegy 830 ezer ember foglalkoztatását segítette részben új munkahelyek megteremtésével.