A Gundel Károly-díjat az idei nyertesnek, Csapody Balázsnak, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa lett. Az elismerést gálaebéddel egybekötve adták át.

A budapesti Öbölház Rendezvényközpont adott otthont a Gundel Károly díjátadó gálaebédnek, amelyre idén a 170 éve született Dobos C Józsefre emlékezve, az ő receptjei alapján összeállított menüsorral készült a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a neves séfekből álló csapat – írja a turizmus.com.

A Dobos C. József receptjei felhasználásával készült menüsorban feltűnt a mangalica fermentált zöldségekkel, a tápla, vagyis tápláló leves, a pacalkolbász véres rakott burgonyával vagy éppen a posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, a desszert pedig természetesen a Dobos torta újragondolt változata volt.

A gálaebéden adta át a Gundel Károly-díjat Kovács László, az MVI elnöke az idei nyertesnek, Csapody Balázsnak. A balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért, a minőségi magyar oktatásért és szakemberképzésért.

Csapody Balázs a Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, tagja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, képviselőtestületi tagja az MVI-nek, és 2014-ben ő kapta az „Év vendéglőse” díjat az Ipartestülettől.