Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – közölte a Nébih kedden.

A Nébih honlapján közzétett jogsértési lista alapján a Balatonbogláron található „Kikötő Falatozó” ellen intézkedtek.

A közlemény szerint az ellenőrök súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat találtak a vendéglátóhelyen.

A büfében több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

A termékek között találtak olyanokat, amelyeknek 2014-ben és 2016-ban lejárt a minőség-megőrzési idejük, valamint voltak nem nyomon követhető élelmiszerek is, ezért a hivatal összesen 120 kifogásolt tételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Kiemelték, hogy az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét. (MTI)