Bezáratott egy budapesti pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert egyebek mellett lejárt alapanyagokkal dolgoztak.

A Nébih tájékoztatása szerint a Kregza Kft.-nek a XIV. kerületben, a Kerepesi út 28. alatt található látványpéksége koszos, takarítatlan volt, a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott. Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Emellett az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy egymillió forint bírság várható – olvasható a közleményben. (MTI)