Noha már január óta nem terheli jövedéki adó a palackozott fröccsöt Magyarországon, csak egy gyártó vállalkozott a fröccs palackozására – írja a Napi Gazdaság.

Mintegy 26 ezer palack fröccsel lép a hazai piacra a fő profilként jelenleg is kazánokkal és fűtéstechnológiával foglalkozó társaság, a Vasuta Zrt. – írja a Napi Gazdaság.

A nyugat-európai országokban már sikereket elkönyvelő termék – hosszas előkészítés után – a hazai piacon is megjelenik. Vasuta Gábor, a társaság vezetője elmondta: egyelőre két minőségi kategóriában gyártják a termékeket: a magasabb, gasztrominőséget üvegpalackba zárva szállodáknak és éttermeknek szállítanák, míg a PET-palackos olcsóbb verzióval a nagyközönséghez szeretnének szólni.

A 26 ezer palackot Izsákon töltötték, az ország legnagyobb magyar magánkézben lévő palackozójában, jó minőségű Duna–Tisza-közi borokból.

Az egyik magyar bolthálózattal már sikerült megegyezniük, a másik hazai áruházlánccal pedig folynak a tárgyalások. A magyar piacon egyelőre nincs versenytársuk, a termék előállításhoz kapcsolódó speciális metódust ugyanis szabadalmi bejelentés védi.