Október 4. és 11. között számos fesztivál kínál országszerte tartalmas időtöltést, ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Október 1-4. Móri Bornapok (Mór, Széchenyi tér 6.). Zenei és néptánc fesztivál. Borutca, kürtöskaláccsal, hagyományos magyar konyha remekeivel, borkirálynő választás és folyamatos zenei programokkal találkozhatnak a látogatók. A fellépők között szerepel, a teljesség igénye nélkül, a Magna Cum Laude, Tompos Kátya, Anna and the Barbies, Csemer Boglára és az Edda művek.

Október 1-4. Oktoberfest (Budapest). Streetfood konyhák és food truck-ok a világ minden tájáról valamint 110 kiállító 55 sörfőzde több mint 300 féle sörét kóstolhatjuk meg, ha kilátogatunk az Ötvenhatosok terére a hétvégén. A rendezvényt végigkisérik a különböző zenei programok, közöttük a ’80-as és ’90-es évek zenéi is helyet kaptak. 

Október 2-4. Borhíd Fesztivál és Borünnep (Esztergom, Kossuth híd, Mindszenty tér). A fesztiválra kilátogatók valamennyi magyar borrégió képviselőivel és boraival találkozhatnak, de a magyaros konyha és a kézműves termékek sem hiányoznak majd. Fellép többek között a Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega és a Mary PopKids. 

Október 2-4. Tokaji Szüreti Napok. Szüreti mulatság, felvonulás, borkóstolók és pincelátogatás, főzőverseny és színpadi műsorok várják a Tokaji Szüreti Napok résztvevőit. 

Október 2-4. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál (Budai Vár – Hunyadi és Oroszlános udvar). Több mint 400 féle pálinkával, kolbászokkal és más húskészítményekkel várja a látogatókat a IX. Pálinka- és Kolbászfesztivál.

Október 2-4. Villányi Vörösbor Fesztivál (Villány, Baross Gábor utca). Borkóstolás, borakadémia, néptánc és népzene várja a hétvégén a Villányi Vörösbor Fesztiválra látogatókat. 

Október 3-19. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (Budapest). Magyar és nemzetközi fellépőkkel, több mint két héten keresztül Budapest több helyszínén több mint száz programmal várja a kortárs művészetek kedvelőit a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A tánc, a zene, az opera, a színház és a cirkusz szerelmeseinek és a képzőművészet és irodalom kedvelőinek is érdemes ellátogatni a különböző rendezvényekre. 

Október 5-10. Kiskun Kulturális Napok (Kiskunlacháza, Petőfi Művelődési Központ, Kinizsi út 1.). Író-olvasó találkozó, vers előadás, gyermekszínház, majd a több napos rendezvény szüreti felvonulással és bállal zárul. 

Október 7-12. Veszprémi Játékok – Nemzetközi Összművészeti Verseny és Fesztivál (Veszprém, Rozmaring u. 1/1.). Nemzetközi művészeti verseny és fesztivál, hazai és nemzetközi versenyzőkkel, ének, zene, tánc, színház és cirkusz kategóriákban. 

Október 9-10. Kürtöskalács Fesztivál (Vajdahunyad vára, Budapest, Városliget). Kürtöskalács kicsiknek és nagyoknak! Gyerek és családi programok, interaktív játékok és természetesen sok-sok kürtöskalács. 

Október 9-11. Siófoki Halfesztivál. Idén harmadszor rendezik meg a gasztronómiai és kulturális fesztivált. A zenei fellépők között szerepel a Wellhello, a Children of Distance és az Ivan & The Parazol. 

Október 10. Hollókői Szüreti Fesztivál (Hollókő). Igazi szüreti felvonulásban és mulatságban lehet részük a Hollókőre látogatóknak. A népruhába öltözött táncosok felvonulnak a főutcán, majd meghallgathatják az Asszonykórust, ezután a Kisbíró számba veszi az elmúlt év eseményeit, és fellép a Palóc néptáncegyüttes is. 

Október 10-11. Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál (Virányosi Közösségi Ház, 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c) Termelői mézek és lekvárok mellett változatos gyermek- és családi programokkal várja az érdeklődőket a Virányosi Közösségi Ház. 

Október 10-11. Bükkszentkereszti Gombanapok (Bükkszentkereszt fő utcája). Főzőverseny, gyermek- és egészségörző programokon vehetnek részt a Bükkszentkeresztre látogatók. Gasztronómiai és kulturális programokat Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárának és Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt Község polgármesterének beszéde nyitja meg.