Október 12. és 18. között számos fesztivál kínál országszerte tartalmas időtöltést, összegyűjtöttünk néhányat.

2015. október 12-18. 9. Országos Étterem Hét. Jövő héten a fővárosban és vidéken a vendégek egységes áron, 3300F forintért rendelhetnek 3 fogásos menüket az akcióhoz csatlakozó éttermekben. Több mint 100 étteremben lehet online asztalfoglalás után élni a kedvezményes lehetőséggel.

2015. október 16-18. Nemzetközi Irodalmi és Társművészeti Fesztivál. A VII. Budapest Transzfer az irodalom és az építészet kapcsolatát vizsgálja a városi élet szemüvegén keresztül. A főváros nevezetes pontjain végigkalauzolva több előadást hallgathatnak meg a kilátogatók az urbanizáció az irodalom és építészet kapcsolatára gyakorolt hatásairól.

2015. október 16-18. Disznótoros Kolbászfesztivál. A Magyar Vasúttörténeti Parkban megrendezett fesztivál gyermek- és családi programokkal, hagyományos disznóvágás bemutatóval és oldtimer kiállítással várja a résztvevőket. A három napon át tartó programsorozatot több színpadon, folyamatos zenei programok kísérik.

2015. október 16-18. Tatai Öreg Tavi Nagy Halászat Gasztronómiai és Családi Fesztivál. Gyermek-, családi- és kulturális programokkal, kézműves termékekkel, kirakodóvásárral és a hagyományos és különleges halételek széles választékával várja az érdeklődőket a 15. Tatai Halfesztivál. A vállalkozó szellemű jelentkezők halfőző bajnokságon is részt vehetnek.

2015. október 17-18. Terézvárosi Búcsú. Összművészeti  fesztivál és vásár  kerül megrendezésre Terézvárosban. Kiállítások, helytörténeti séta,  zenei- és táncprogramok várják a kilátogatókat.

2015. október 17-18. Kisállat- és Növényvásár. Egzotikus állatok és növények, különleges hüllők és madarak lepik el a Petőfi Sportcsarnokot szombaton és vasárnap. A legkülönlegesebb pozsgások, kaktuszok, orchideák, rovarok, kétéltűek, hüllők, madarak és emlősök és a tartásukhoz, etetésükhöz szükséges felszerelés egy helyen. Állatsimogatóval és ingyenes szakorvosi tanácsadással is várják a látogatókat.