A hét vásárai, fesztiváljai közül ajánljuk.

2015. november 13-15. Márton napi libalakoma (Hajdúszoboszló)

A hajdúszoboszlói Márton Napi Libalakomán új bor és libából készült étel különlegességek, valamint változatos programok várják az látogatókat az év utolsó gasztrokulturális rendezvényén Hajdúszoboszlón!

2015. november 13-15. Garda Fesztivál (Tihany)

Gasztronómiai és kulturális rendezvény Tihanyban. A fesztivál a garda szobor megkoszorúzásával veszi kezdetét. A háromnapos rendezvényen hagyományos halételekkel és a térségi borokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, vásárolhatnak a kézműves kirakodó vásáron és végigkövethetik a helytörténeti bemutatókat.

2015. november 13-15. VII. Márton Napi Pálinkafesztivál (Siófok)

Utcazenészek, libaételek, különleges gasztronómiai kavalkád, borászok és sajtkészítők, minőségi pálinka manufaktúrák és kirakodó vásár lesz Siófokon, aki kikapcsolódásra vágyik, vegyen részt a VII. Márton Napi Pálinkafesztiválon.

2015. november 13-15. Forralt Bor Fesztivál és Gasztronómiai Vásár (Örkény)

Magyaros ételekkel, kézműves termékekkel és természetesen forralt borral várja az Örkénybe látogatókat a Forralt Bor Fesztivál és Gasztronómiai Vásár. Szórakoztató rendezvények, kézműves vásár és hagyományos búcsú mellett zenei programok fogadják a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

2015. november 13-15. Márton napi Libanapok (Balatonföldvár)

Ízelítő a Márton Napi Libanapok programjából: pénteken – Dumaszínház – fellép Badár Sándor, szombaton primőr borkóstoló a Vylyan pincészet főszereplésével, majd élőzene. Egész hétvégén főszerepben a libaételek!

2015. november 13. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár (Vörösmarty tér, Budapest)

Megkezdődik a karácsonyi forgatag a Vörösmarty téren. Kézműves termékek, kulturális és gyermekprogramok fogadják a kilátogatókat. Hagyományos ételek és italok várják a szabadidejük eltölteni vágyókat, és temérdek ajándék, játék azokat, akik már tervezik már a karácsonyi ajándékok megvásárlását tervezik.

2015. november 14. Mitiszol? (Millenárs Park, Budapest)

11 borvidékről közel 30 borászat 100 borával találkozhatnak azok, akik részt vesznek a természetes italok fesztiválján. A sétáló borkóstoláson végigkóstolhatjuk valamennyi kiállító borait és más természetes eredetű italait, a professzionális vakkóstolón pedig különleges borokat kóstolhatnak a vendégek a speciálisan erre a célra kialakított vaksötét teremben.

2015. november 14. Márton- napi „batyus” vigasság (Badacsonytomaj)

Újbor áldás és boroshordó csapra verés, újbor kóstolás, házi libazsíros kenyér és pogácsa, must, zene-bona és sok más gyermek- és családi programon vehetnek részt, akik szombaton Badacsonytomajra látogatnak.