A hét fesztiváljai, vásárai közül ajánljuk.

2015. november 28. VII. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny (Gyomaendrőd)

A Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományok, gasztronómiai élmények újraélése. A rendezvény piacán helyi készítésű kolbász, tepertő, füstölt hús kapható. A vendéglátás hagyományos disznótoros ételekkel (hagymás vér, cigánka, pecsenye) várja a gasztronómiai élményekre vágyókat.

2015. november 28-29. Újbor és Sajtfesztivál (Budapest)

Megkóstolhatja Magyarország Kiváló Újborait és Kézműves Sajtjait! A Fesztivál minden évben egy nemes cél érdekében zajlik és példa értékű az összefogás. A legjobb újbor és sajt megválasztását ünnepélyes eredményhirdetés követi. A látogatók egy fesztivállogóval ellátott poharat kapnak ajándékba.

2015. november 28. IX. Szennai Hurkafesztivál (Szenna)

A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tradíciók megőrzése érdekében megrendezésre kerül a IX. Szennai Hurkafesztivál. A szervezők célja, hogy egy szórakoztató verseny keretében kiderüljön: idén mely település versenyzői készítik a legízletesebb, legkülönlegesebb hurka ételeket, ki a legügyesebb böllér. Szeretettel várnak minden vállalkozó szellemű jelentkezőt és a tradicionális magyar ízeket kedvelő résztvevőt Szennán.

2015. november 28-29. Tatai Vadlúd Sokadalom (Tata)

Minden év utolsó novemberi szombati napján a tatai Öreg-tó partjára invitálja a természetkedvelőket az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportja. A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen megrendezésre kerülő országos természetvédelmi fesztivál a természet és a természetbarátok ünnepe. Amiért azonban e látványosság Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy a tatai Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. A madárgyűrűzési bemutató mindig különleges élmény, továbbá előadásokkal, kiadványokkal, solymászbemutatóval, természetvédelmi és környezetvédelmi, szaktanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, a gyerekeknek játszóházzal, „állati jó bemutatóval” és számtalan színes programmal vár Mindenkit a Tatai Vadlúd Sokadalom, ahol a helyi termelők finomságait kóstolgatva a vásározók színes adventi forgatagában is elmerülhetünk.

2015. november 28-29. EsküvőTrend Esküvő Kiállítás és Vásár (Veszprém)

Minden egy helyen, ami egy álomesküvő megszervezéséhez szükséges, gyönyörű ruhák és ékszerek, finomabbnál finomabb sütemények és torták. Menyasszonyi ruha bemutató, sminktanácsadás, hastánc bemutató, nyereményjáték és zenei műsorok várják az érdeklődőket.

2015. november 28-29. PhotoExpo (Budapest)

A 2012 óta évente megrendezett PHOTOEXPO a fotózás legfontosabb hazai seregszemléje, ahol egy helyen kézbe vehető és kipróbálható a fotós piac minden újdonsága, köztük olyan termékek százai is, amelyek létezéséről a fotósok többsége nem is tud. A termékek mellett évről évre felsorakoznak a különleges szolgáltatások is, melyek ismerete és használata ma már nem opcionális, hanem a sikeres működés záloga.