A hét rendezvényei, fesztiváljai közül ajánljuk.

2015 november 16-21. OPEN 2015 – Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál (Budapest)

Részvételi színház, ahol a néző is belefolyhat az előadásba. Ennek ad terepet a MU Színház és a SÍN Kulturális Központ által szervezett OPEN Fesztivál. Nemzetközi és magyar előadások, aukció, prezentáció, közönségtalálkozó, workshop, ez az OPEN 2015 – Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál.

2015. november 21. Vonyarcvashegyi Disznótoros és Kolbásztöltő verseny (Vonyarcvashegy)

A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezésében egy hamísítatlan magyaros disznóvágás bemutatót követhetnek végig, így igazi hazai pálinkával és disznótorossal kezdődhet a nap, majd folytatásként következik a kolbásztöltő verseny, bor és ételkóstolás. A programokat folyamatos zenei műsorok teszik hangulatosabbá.

2015. november 21-22. Sütemény és Tortafesztivál (Budapest)

A kétnapos rendezvényen a hagyományos sütemények mellett a design-torták, macaronok, brownie-k és cupcake-ek várják a sütemények szerelmeseit. Megnézhetik népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatóit, valamint elleshetik néhány titkos fortélyukat. A kiállítók különböző programokkal, látványos bemutatókkal és kóstolókkal várják az érdeklődőket, részt vehetnek többek között tortadíszítő versenyen, cukorcsipke, karamell dísz, macaron- és bonbonkészítő bemutatón, a kisebbek pedig készíthetnek papírtortát, de egyéb izgalmas és érdekes programokon is részt vehetnek.

2015. november 21. Pálinkaverseny és tepertőfesztivál (Mórahalom)

Több mint 50 féle pálinkával neveztek tavaly a mórahalmi pálinkaversenyre. Idén kiderül, hogy vajon miért is egészséges a reggeli kupica pálinka, illik-e egyáltalán a frissen sült tepertőhöz és vajon idén is a homokháti sárgabarack-pálinka lesz a zsűri kedvence? Akik ellátogatnak Mórahalomra, megtudhatják a válaszokat.

2015. november 21-22 Esztergomi Őszbúcsúztató (Esztergom)

Gyermek- és családi programokkal, kirakodó vásárral búcsúztathatják az őszt Esztergomban. A kisebbeket bohóc és bűvész show, kisvasút, póni lovaglás és ugráló vár várja, a nagyobbak pedig kipróbálhatják magukat rodeó lovaglásban is.

2015. november 20-22. Palócgála (Eger)

A Bartalkovics Béla Közösségi Ház ad otthon az idén 26. alkalommal megrendezett nemzetközi népzenei fesztiválnak, a Palócgálának. Ízelítő a programokból: fesztivál és minősítő hangverseny, gálahangverseny, „Fúvom az énekem” – Budai Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes előadása, népzenei kotta- és lemezbörze, valamint néprajzfilm vetítés várja a zene szerelmeseit.