A belépőjegyeknek eddig csupán a 12 százalékát értékesítették a szeptember 7-én kezdődő Rio de Janeiró-i paralimpiára.

A szervezők nyilatkozata szerint részben a bevételkiesés miatt jelent komoly gondot számukra a mérsékelt érdeklődés, mert át kellene utalniuk az utazási hozzájárulásokat a nemzeti paralimpiai bizottságoknak.

Mario Andrada szóvivő emlékeztetett rá, hogy a paralimpiák jegyeladása az olimpiai játékok alatt és után általában lendületet kap, és a szervezők most is ebben bíznak.

Mivel az olimpia megrendezése a tervezettnél sokkal nagyobb összeget emészt fel, egy brazil bíróság befagyasztotta a további kifizetéseket, ami a paralimpia kiadásait is érintheti.

A szövetségi kormány és a riói városvezetés 270 millió reallal (23,2 milliárd forint) segítené az olimpia és a paralimpia nyitó- és záróünnepségének megrendezését, de múlt pénteken Marcia Maria Nunes bíró úgy döntött, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha minden számlát nyilvánossá tesznek.

Tisztában vagyunk vele, hogy az utazási támogatásokat már egy ideje el kellett volna küldenünk, de bőven van időnk, hogy megbizonyosodjunk, minden versenyző képes lesz időben megérkezni és felkészülni a versenyre – mondta Mario Andrada. (MTI)