A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új kezdeményezésként honlapján videóblogokkal is tájékoztatja a piacot és az ügyfeleket egy-egy jegybanki kezdeményezésről, jelentésről.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Felügyeletének ügyvezető igazgatója Miért hasznosak a biztosítók? címmel a mindennapi élettel járó kockázatokra, és azok kezelésére hívja fel a figyelmet a jegybank honlapjára feltöltött videóblogban – írja a mabisz.hu.

Külföldi utazásaink során megbetegedhetünk, beázhat a lakásunk vagy autóbalesetet szenvedhetünk. A kockázatok nem szüntethetők meg, de kezelhetők a biztosításokkal – hívta fel rá a figyelmet az MNB ügyvezető igazgatója.

Az MNB 10 éves stratégiai anyagot dolgozott ki a biztosítási piac fejlődésének lehetséges irányairól, amelyben foglaltak, ha teljesülnek, a hazai biztosítási piac komoly fejlődést tudhat magáénak.

Kandrács Csaba kifejtette: a gazdaság jelenleg növekszik és a keletkező megtakarítások is bővülhetnek, ezért fontos lenne, hogy ezeknek a szabad forrásoknak legalább egy kis részét az említett kockázatok mérséklésére fordítsák.